Ove subote, u “Zvezdama Granda”, imali smo priliku da gledamo možda najveći spektakl do sada.

Momak koji je cio Balkan digao na noge, ujedinio žiri i od svog nastupa napravio senzaciju, Isak Šabanović (25) iz Bijelog Polja, predstavio se pjesmama “Stipu gatibo” i “Oprosti mi što te volim”, a teško da bilo ko može odlučiti koju je ljepše otpjevao.

Oduševljenje koje niko nikada kod Bosanca nije probudio, ponos Đorđa Davida i ponuda Marije Šerifović koja se ne odbija, govore više od riječi.

Suze su odale iskrenu emociju koja se probudila u svima i niko, apsolutno niko nije mogao da ostane ravnodušan.

Ipak, ako neko treba da bude preponosan, onda je to Isakov mentor, Aleksandar Milić Mili. Pored toga, što je Isak i uz mogućnost da bira, odlučio da ostane kod njega, upravo je Mili taj koji je u njemu prepoznao žar rokera, taj lucidni karakter i glas koji nas je vratio u svijet roka koji je nekada u našoj zemlji bio na zavidnom nivou.

Jednostavno, ovaj dečko je rođen na sceni i Mili je u njemu vidio priliku. Priliku da oživi svoj album na kome je radio prije pet godina, a koji do sada nije vidio svjetlost dana.

Baš te večeri, na Isakovom prvom nastupu pred širokim auditorijumom, Mili mu je ponudio da upravo on bude izvođač pjesmi čije su demo snimke pjevali Tifa i Dado Topić.

Da je Mili ozbiljan u ovome, dokaz je i isječak iz emisije koji je okačio na svoj instagram profil, gdje izgovara sve gore navedene riječi uz tekst: Nevjerovatno kako svaka pjesma, svaki album jednostavno nađu svoj put.

Čini se i da je Isak konačno pronašao svoj, a mi mu želimo svu sreću da u tome istraje.

Cdm/grand online

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here