Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predsjedavaće sjutra sjednicom Savjeta za odbranu i bezbjednost koja će se održati u Vili “Gorica”, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

“Dnevnim redom planirano je razmatranje prijedloga odluka o završetku učešća Vojske Crne Gore u misiji Odlučna podrška u Avganistanu, proširenju angažovanja u misiji KFOR, kadrovska i druga pitanja iz nadležnosti Savjeta.

Na sjednici će biti razmotren i Izvještaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u vježbama ili obuci u inostranstvu u 2020. godini, i Prijedlog odluke kojom se odobrava učešće pripadnika Vojske na međunarodnim vježbama u 2021. godini”, navodi se u saopštenju.

Sjednici bi trebalo da prisustvuju članovi Savjeta predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić. Sjednici po pozivu mogu prisustvovati i ministri.

Podsjetimo, Đukanović, Bečić i Krivokapić, kao i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović razgovarali su u petak na sastanku o pitanjima koja se tiču funkcionalnosti države, institucija i njihovog daljeg razvoja.

Angena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here