Za tragično nastradalim Mirelom, Žanom, Mijom, Marijom, Ivanom, Stjepanom i dvojicom Stipa uplakana je cijela BiH, ali i region. Njihovi mladi životi ugašeni su nakon proslave “najluđe noći u godini”. U BiH je danas Dan žalosti povodom ove tragedije.

Svi rođeni ne tako davne 2001. godine i nastanjeni na području Posušja okupili su se na vikendici dva kilometra iznad mjesta Tribistovo kod Posušja kako bi u prijateljskom društvu proslavili odlazak sumorne 2020. godine i s vedrinom i nadom ušli u 2021. godinu.

No njihovi planovi kosili su se sa životnom sudbinom. Iako još nepotvrđeno, plinovi iz agregata su usmrtili osam mladih života, a njihova beživotna tijela pronašle su osobe koji su takođe slavili dolazak Nove godine u obližnjoj vikendici.

Nedostatak žamora i veselja mladih ponukao ih je da pokucaju na vrata i provjere da li je sve uredu, no po ulasku u kuću uslijedile su stravnične scene. Vijest iz hercegovačkog sela se munjevitom brzinom proširila BiH, regionom i svijetom.

Telegrami saučešća uslijedili su iz kabineta najviših bh. zvaničnika, vanredno je zasjedalo i Vijeće ministara BiH zbog proglašenja Dana žalosti, a sve vjerske zajednice su uputile poruke podrške porodicama preminulih.

Telegram saučešća uputio je i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Tužne i opraštajuće poruke građana BiH i susjednih zemalja na društvenim mrežama stižu iz minuta u minut.

Cdm/Klix

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here