Potpredsjednik Vlade i predsjednik GP URA Dritan Abazović izjavio je danas da je stavljena tačka na Zakon o slobodi vjeroispovijesti što u prevodu znači stavljena je tačka na otimanje svetinja od države, saopštio je predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović.

“On je takođe kazao da mi koji se zalažemo za crnogorske svetinje budu vlasništvo države nema šta da tražimo u evropskom vozu Crne Gore. Abazović je ovom izjavom potvrdio da su mu interesi Srpske pravoslavne crkve iznad interesa države u kojoj obavlja izuzetno važnu funkciju”, navodi Damjanović.

Poruka Abazovića je, dodaje, jasan signal Crnogorcima šta ih čeka u narednom periodu u koliko Vlada čiji je član bude vršila vlast.

“Pitam se kako Dritan nakon ove izjave očekuje da ga glasaju građani Nikšića koji se ośećaju kao Crnogorci jer je Saborni Hram zahvaljujući glasovima poslanika URE pripao u vlasništvo beogradskoj patrijaršiji. Ovom izjavom Dritan je pokazao da je njemu fotelja važnija od građanske Crne Gore za koju se zdušno zalagao kroz predizbornu kampanju”, zaključuje Damjanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here