Odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Slobodan Bošković kazao je da se ne dešava prvi put da neka grupa građana okupi oko određene inicijative i da kroz komunikaciju sa predstavnicima Glavnog grada naprave dogovor po pitanju rješavanja potencijalnih problema, a da se nakon toga jave neke druge grupe ili pojedinci, obično anonimni, koji žele da sabotiraju prvobitni dogovor.

Kako je istakao Bošković sličan scenario se desio na Zlatici.

“Takav slučaj smo imali i na Zlatici, ali sada imamo i potpisnika opstrukcije – odbornika Demokrata Janka Krstovića koji je pozvao predstavnike Glavnog grada da razgovaraju sa mještanima Zlatice povodom rješavanja problema priključaka saobraćajnica na magistralu, sa kojima je uprava grada već razgovarala”, navodi Bošković.

On ističe da politička konkurencija pokušava da anulira uspješne poduhvate realizovane u prošlosti.

“Ne zbog njega, koliko zbog građana Zlatice, želim da podsjetim da su građani uputili inicijativu Glavnom gradu za rješavanje, između ostalog, priključenja na magistralu iza kružnog toka, uklanjanja viška materijala koji je zbog gradnje autoputa lagerovan u našem naselju i drugih. Tada su predstavnici Glavnog grada pokazali puno razumijevanje za ta pitanja i preuzeli su obavezu da njihove inicijative realizuju u skladu sa propisima i procedurom koja zahtijeva određeno vrijeme. Podsjećam i na to da su građani Zlatice bili jako zadovoljni, kako tada, tako i danas, zbog činjenice da će se ta pitanja riješiti, ali politička konkurencija i sada pokušava da radi ono što najbolje zna, da muti i vara”, navodi Bošković.

Sugerisao je Krstoviću da sva pitanja koja on problematizuje su zapravo dogovorena i u postupku rješavanja.

“Iako pojedinim građanima ne možemo zamjeriti ako nijesu detaljno informisati o tome šta su bili prethodni dogovori građana sa predstavnicima Glavnog grada, onda bi svakako odbornik morao da prati i da zna da su sva pitanja koja on problematizuje, zapravo dogovorena i u postupku rješavanja”, opominje bošković.

Koliko je odbornik Krstović upućen, dodaje Bošković, ne bi me iznenadilo da inicira gradnju obilaznice oko Golubovaca koja je davno izgrađena ili možda gradnju autoputa od Podgorice do Kolašina.

“Glavni grad će, kao što je to i do sada činio, uvijek biti otvoren za razgovor sa svim građanima i temeljno pristupati rješavanju svih izazova, za razliku od onih koji anonimno ili sa političkim potpisima pokušavaju politizovati sve teme i gurati politiku tamo gdje joj nije mjesto”, zaključuje Bošković.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here