Crnogorska nacionalna zajednica iz Beograda najoštrije osuđuje bestidne napade i prijetnje smrću upućene novinarima Tamari Nikčević, Darku Šukoviću, Draganu Bursaću i redakciji Antena M, kako “od strane crnogorske vlasti i njihovih epigona, tako i “anonimnih” podržavalaca nacionalističkih subideologija”.

“Njihova jedina krivica je što su rukovodeći se svojim profesionalnim kodeksom, na visokointelektualan način jasno ukazuju da su u Crnoj Gori na sceni one političke snage koje svojim potezima permanentno devastiraju državu. Raspojasane u svojoj svetosavskoj egzaltaciji, ove političke snage, determinisane u pravcu destrukcije Crne Gore, bez ikakvog prezanja vrijeđaju dostojanstvo crnogorskog naroda, tajno donose zakone, i pripremaju reviziju demokratske odluke građana iskazane na referendumu”, navodi se u saopštenju Crnogorske nacionalne zajednice iz Beograda, koje potpisuju predsjednik Mirko Zečević i potpredsjednica Jelena Đurović.

Ova družina, pručuju, od svega pravi inverziju optužujući druge kada ukažu na njihove fikcije koje su krajnje neintelektualne, lažne i falsifikatorske, i koje silom hoće da ovjere zakonima koji na najgrublji način podrivaju ustavni poredak Crne Gore.

“Zato časni novinari uvijek imaju našu punupodršku. Svi oni su i ranije bili prepoznati kao borci za budućnost Crne Gore, koja će biti lišena nacionalne, rasne, vjerske netrpeljivosti a za kulturni obrazac gdje različitost samo može biti prednost a ne razlog za progone”, zaključuje se u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here