Povodom 21. maja-Dana nezavisnosti, predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović je uputio čestitku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, i poručio da je datum 21. maj veoma važan kako za Crnu Goru, tako i za građane Srbije koji su na ovaj datum dobili suverenu državu.

Čestitku prenosimo integralno:

“Poštovani predśedniče,

Vama lično i svim građanima Republike Srbije upućujemo najiskrenije čestitke povodom velikog jubileja 15 godina obnove nezavisnosti Vaše države.

Datum 21. maj je veoma važan kako za nas u Crnoj Gori tako i za građane Srbije koji su na ovaj datum dobili suverenu državu.

Ovaj veliki praznik je dan koji treba zajednički da slave dva prijateljska i bratska naroda. Svi zajedno moramo dati doprinos jačanju tekovina koje smo postigli 2006. godine.

Iskreno se nadamo da će Vaša politika doprinijeti podizanju svijesti o značaju ovog datuma za istoriju države koju predstavljate.

Vjerujemo da ste saglasni sa činjenicom da se zahvaljujući odluci građana Crne Gore iz 2006. godine danas na East River-u viori zastava Republike Srbije.

U nadi da ćete sa pozicije prvog čovjeka Republike Srbije uputiti tonove prijateljstva Crnoj Gori, srdačno Vas pozdravljamo”, navodi Damjanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here