Današnji nastup ministarke Bratić u Skupštini nije donio ništa novo. Mnogo prijetnji, floskula i netačnih navoda, ipak, teško joj ovog puta može poslužiti kao paravan za opšti raspad sistema u kojem se nalazi ministarstvo “četiri u jedan”, saopštili su iz DPS-a.

“Što se tiče poziva direktorima škola da ne čekaju smjene, nego da podnesu ostavke – to najbolje oslikava i djelovanje i stavove ove Vlade. Politički revanšizam, uz neistine, sijanje mržnje i ekstremizma, jedino je što ova izvršna vlast radi od decembra do danas”, navode u saopštenju.

Kako su saopštili iz DPS-a, o najavljenoj revanšističkoj smjeni biće obavještene relevantne međunarodne instance.

“Naravno da nijedan direktor neće podnositi ostavku – a Demokratska partija socijalista će, prilikom sprovođenja revanšističkih smjena, pratiti svaki slučaj ponaosob i o svemu upoznati sve relevantne međunarodne instance. Jer, svima je dobro jasno kako su u pitanju isključivo političke smjene i revanšizam najgore vrste. Vesna Bratić je sa svojim nadređenima kreirala društvo u kojem je prekršaj misliti drugačije – a boljeg primjera nema u odnosu na to što joj je zasmetala i proslava Dana pobjede nad fašizmom”, naglašavaju u saopštenju.

Iz DPS-a poručuju da umjesto što prijete smjenama, kako su kazali, “eksperti” iz Krivokapićeve Vlade treba da se ugledaju na na te ljude, posvećene svoim poslu.

“Jasno nam je da ministarka Bratić, kao i ostatak Vlade kojoj pripada, ima drugačije svjetonazore – ali se i ona i njene kolege varaju ukoliko misle da će ovo društvo dozvoliti smjene vrijednih i posvećenih ljudi iza kojih stoje rezultati. “Eksperti” iz Krivokapićeve Vlade na te bi ljude morali da se ugledaju, umjesto što im prijete smjenama”, dodaju u saopštenju.

Pozdravljamo najavu da će se ministarstvo revanšistički odnositi prema nezakonitostima, neradu i javašluku, dodaju iz DPS-a, jer to znači da će ministarka Bratić prvo morati da krene od sebe.

“Neko ko je rastjerao sve saradnike koje je sam birao, ko je eutanazirao sve resore koje vodi, zbog koga su crnogorska kultura i nauka već sasvim mrtvi, čiji pravni “eksperti” ni zakonski utemeljenu sistematizaciju ne umiju napraviti – apsolutno zaslužuje da snosi odgovornost”, zaključuju u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here