Predsjednik Milo Đukanović učestvovaće, na poziv predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora, na samitu Brdo-Brioni Procesa. Kako je saopšteno, ovogodišnji Samit, kojim se obilježava deset godina od uspostavljanja ove zajedničke slovenačko-hrvatske inicijative, potvrda je kontinuirane posvećenosti snaženju regionalne saradnje i evropske integracije.

“Sastanak lidera će biti prilika da se pošalju zajedničke poruke o potrebi intenziviranja i efikasnije i djelotvornije politike proširenja i geopolitičkoj važnosti integracije Zapadnog Balkana za ukupnu stabilnost Evrope”, navode iz Predsjedništva.

Predsjednik će, kako je najavljeno, iz Slovenije otputovati u Brisel gdje će u utorak imati sastanak u sjedištu NATO-a sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom.

“Istog dana, na poziv visokog predstavnika EU za zajedničku spoljnu politiku i bezbjednost Đozepa Borelja, predsjednik Đukanović će učestvovati na radnoj večeri za lidere zemalja Zapadnog Balkana (WB6). To će biti prilika za razgovore o situaciji u regionu, dešavanjima i promjenama u državama ZB i unutar EU koji utiču na dinamiku integrativnih procesa na ZB, kao i na ukupnu stabilnost. Uoči večere, Predsjednik i Visoki predstavnik EU će imati odvojen sastanak”, navodi se u najavi.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here