Predsjednik Crna Gora Milo Đukanović otputovaće sjutra u Ljubljanu gdje će na poziv predsjednika Slovenije Boruta Pahora učestvovati na samitu Brdo-Brioni Procesa, saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika.

“Ovogodišnji Samit, kojim se obilježava 10 godina od uspostavljanja ove zajedničke slovenačko-hrvatske inicijative, potvrda je kontinuirane posvećenosti snaženju regionalne saradnje i evropske integracije”, navodi se u saopštenju.

Sastanak lidera biće prilika da se pošalju zajedničke poruke o potrebi intenziviranja i efikasnije i djelotvornije politike proširenja i geopolitičkoj važnosti integracije Zapadnog Balkana za ukupnu stabilnost Evrope.

“Predsjednik će iz Slovenije otputovati u Brisel gdje će u utorak imati sastanak u sjedištu NATO-a sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom“, navodi se u saopštenju.

Istog dana, na poziv visokog predstavnika EU za zajedničku spoljnu politiku i bezbjednost Žosepa Borelja, Đukanović će učestvovati na radnoj večeri za lidere zemalja Zapadnog Balkana (WB6).

“To će biti prilika za razgovore o situaciji u regionu, dešavanjima i promjenama u državama ZB i unutar EU koji utiču na dinamiku integrativnih procesa na ZB, kao i na ukupnu stabilnost. Uoči večere, Predsjednik i Visoki predstavnik EU će imati odvojen sastanak”, zaključuje se u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here