Najtrofejniji klub u državi se dominantno prošetao do nove, druge u nizu, titule, a nakon što je predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino čestitao Budućnosti šampionski pehar, na adresuplavogkluba je stigla još jedna čestitka sa svjetski važne fudbalske adrese.

Italijanski gigant Milan, koji u svojoj trofejnoj sali ima 18 titula i sedam Liga šampiona, poslao je pismo čestitke predsjedniku Budućnosti Veselinu Mijaču.

“Dragi gospodine Mijač, primite najtoplije čestitke za osvojenu petu titulu od Milanove porodice”, napisao je Paolo Skaroni, predsjednik velikana iz grada mode i italijanski biznismen koji je izvršni direktor energetske kompanije Eni.

Sličan potez još nije zapamćen u Crnoj Gori, a to je još jedan dokaz da se “plavi” izdižu iznad prosjeka u domaćem fudbalu i da se rezultati i kvalitetan rad Podgoričana prati kako u Evropi, tako i na svim meridijanima. Dvije dominantne tituleu posijednje dvije godine, mogućnost osvajanja istorijske duple krune, kao i forsiranje velikog broja mladih talentovanih igrača definitivno nijesu prošli nezapaženo ispod evropskog radara.

“Rosoneri” su svakako jedan od najznačajnijih svjetskih klubova svih vremena, poslije osam godina su se vratili tamo gdje im je mjesto u Ligu šampiona, a Budućnost i Milan veže i legendarni Dejan Savićević koji je u Podgorici “prošetao”, a u Milanu postao Genije.

“Plavi” će nastaviti da njeguju dobar odnos sa Milanom, a nije isključeno da nas u budućnosti očekuje saradnja crnogorskog i italijanskog fudbalskog brenda.

Dnevne novine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here