Premijer Zdravko Krivokapić boravi u radnoj posjeti Grčkoj, gdje se danas sastao sa predsjednikom Skupštine Grčke, Konstantinosom Tasulasom, a tom prilikom je istaknuto da će ta zemlja pružiti punu podršku članstvu Crne Gore u EU.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo zbog posjete Grčkoj i prilike da sa najvišim zvaničnicima razgovara o mogućnostima saradnje dvije prijateljske zemlje.

Kako je istakao, Crna Gora i Grčka dijele zajedničke tradicionalne i kulturne vrijednosti na temelju kojih mogu dodatno unapređivati saradnju u oblastima od obostranog interesa.

Predsjednik Skupštine Tasulas zahvalio je predsjedniku Vlade na posjeti Grčkoj i istakao da je upoznat sa pozicijom Crne Gore u evrointegracijama, te da vjeruje da će Crna Gora uspjeti da ispuni sve obaveze iz tog procesa.

“Grčka će joj u tome pružiti punu podršku Crnoj Gori“, naglasio je Tasulas.

Tasulas je izrazio uvjerenje da će se dinamiziranje saradnje sa Parlamentom Crne Gore odraziti osnaživanjem saradnje i drugih grana vlasti.

Sagovornici su se saglasili da je perspektiva Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, te da taj proces treba što kvalitetnije i brže da teče.

Predsjednik Skupštine Grčke istakao je i značaj koji u grčkoj istoriiji ima i grčki nacionalni junak i vojskovođa, Vaso Brajović, koji je porijeklom iz Crne Gore. Sagovornici su nakon sastanka posjetili izložbu koja je upriličena povodom 200 godina od početka borbe za nezavisnost Grčke.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here