Umjesto fanatične opsjednutosti likom i djelom predsjednika Crne Gore, bilo bi svrsishodno da se premijer Zdravko Krivokapić, ukoliko može, skoncentriše na obnašanje funkcije predsjednika Vlade, koja mu neumitno sve više izmiče iz ruku, saopšteno je danas iz kabineta Đukanovića, u reagovanju na izjavu premijera da je predsjednik vratio tužilački zakon “iz straha da ne bude prvi procesuiran”.

“Ozbijno kršenje nezavisnosti Tužilačkog savjeta, kao i jasno iskazano mišljenje Venecijanske komisije da ,,nije uvjerena da je opseg reformi dovoljan u pogledu sprječavanja rizika od politizacije Tužilačkog savjeta’’, samo su dio razloga koje je jasno iskazao predsjednik, prilikom vraćanja Skupštini na ponovno odlučivanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu”, navodi se reagovanju.

Dodaju da današnja izjava predsjednika Vlade u Skupštini potvrda je činjenice da je strah stanje u kome se nalazi um i rasuđivanje slabih.

“Umjesto praznih prijetnji upućenih na nedostojan način u zakonodavnom domu Crne Gore, bilo bi krajnje nužno da predsjednik Vlade konačno odgovori na postavljena pitanja poslanika”, navodi se u reagovanju kabineta.

Konačno, ističe se u reagovanju, današnja izjava predsjednika Vlade je jasna i nedvosmislena poruka evropskim partnerima i crnogorskim građanima, da je usvojeni Predlog zakona potvrda snažnog političkog uticaja na nezavisnost pravosuđa.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here