Predmet istrage protiv bivšeg predsjednika Opštine Ulcinj Ljora Nrekića i nekolicine njegovih najbližih saradnika dostavljen je Specijalnom tužilaštvu na ocjenu, potvrđeno je Danu iz ulcinjskog Osnovnog tužilaštva.

Nrekić i njegovi saradnici saslušani su početkom godine zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nesavjestan rad u službi, ali su nakon saslušanja u policiji i tužilaštvu pušteni da se u daljem toku postupka brane sa slobode.

Pored Nrekića, tada su uhapšeni i sekretar Sekretarijata za finansije opštine Ulcinj Sead Osmanović, sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Mustafa Gorana, direktor Službe za zaštitu i spasavanje Saubih Mehmeti i sekretar Komunalne policije Milazim Mustafa.

Nrekić je samo desetak dana prije ovoga saslušan u policiji u svojstvu građanina, kada je lokalno tužilaštvo pokrenulo istragu o partijskom zapošljavanju u ulcinjskoj opštini. On je tada u izjavi za medije priznao da postoji partijsko zapošljavanje na lokalnom nivou.

Prema nezvaničnim informacijama, najviše zapošljavanja evidentirano je u Sekretarijatu za budžet i finansije i Komunalnoj policiji.

Svi koji su u radni odnos na određeno vrijeme primljeni tokom prošle godine zaposleni su bez konkursa jer je Ministarstvo finansija odbilo da izda saglasnost budući da je Opština Ulcinj u Sanacionom planu.

Istraga o nezakonitom zapošljavanju u Ulcinju pokrenuta je početkom februara prošle godine.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here