Ovlašćeni predstavnik Kluba poslanika Demokratskog fronta – Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partlja, Ujedinjena Crna Gora i Radnička partlja Milan Knežević pitaće u četvrtak na Premijerskom satu Zdravka Krivokapića o slučaju lažnog diplomate Stevana Simijanovića.

“Na osnovu Vaše izjave od 25. marta tekuće godine o Stevanu Simijanoviću da “uopšte nije opasan kao što se predstavlja, ali je pustio mamac na koji je uspio da se upeca”, interesuju me Vaša saznanja o njegovim kontakstima u Crnoj Gori, ulozi u formiranju Vlade čiji ste premijer i na čemu se zasniva Vaš, javno izneseni stav, o ovom licu”, navodi Kneževič u pitanju premijera.

Predsjednik Kluba poslanika Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović pitaće Krivokapića premijera kada Vlada planira da zvanično otvori i pusti u funkciju granični prelaz Zatrijebačka Cijevna – Grabon.

“Otvaranje ovog graničnog prelaza prema Albaniji imaće višestruki značaj za naše građane i unapređenje bilateralnih odnosa između dvije prijateljske države”, naglasio je Ibrahimović u obrazloženju.

Ovlaščenog predstavnika Kluba poslanika Socijaldemokratske partije Crne Gore – Albanske koalicije Jednoglasno Fatmira Đeku interesuje koliko je do sada Vlada imenovala funkcionera i koliko je njih iz redova manjinskih naroda, a posebno Albanaca.

“Za gotovo šest mjeseci trajanja Vašeg mandata imamo, na žalost, zanemarljiv broj pripadnika manjinskih naroda, tu prije svega mislim na Albance, kojima je zapalo da budu u nekoj instituciji, a koji su imenovane od strane Vaše vlade. Još je poraznije ako se zna da i oni koji su postavljeni nijesu, kako to mi volimo kazati, autentični predstavnici našeg naroda”, piše u Đeka u obrazloženju pitanja.

Ipak, naglašava, smatraju da je najgore što je Krivokapićeva Vlada do sada imenovala zanemarljivo mali broj pripadnika drugih religijskih zajednica na neku važnu funkciju.

“Smatrate li da bi rebalans Budžeta u trećem kvartaiu tekuće godine, zasnovan na ovim postulatima, doprinio početku ostvarivanja dinamičnog i dugoročnog ekonomskog razvoja i velikog investicionog ciklusa u Crnoj Gori- pitaće Radulović koji će obrazloženje za svoja interesovanja dati na sjednici”, pitanje je koje je za premijera spremio šef Kluba poslanika Pokreta za promjene Branko Radulović.

Ovlašćena predstavnica Kluba poslanika Crno na bijelo Suada Zoronjić smatra da će budžet za ovu godinu usporiti ako ne i, kako je istakla, zaustaviti započete infrastrukturne projekte u Bijelom Polju.

“Da li na taj način afirmišete i pospješujete razvoj sjevera i da li je to u skladu sa strategijom regionalnog razvoja?”, navodi ona u pitanju.

Zoronjić interesuje da li premijer namjerava da uskoro posjetite Bijelo Polje i upozna se sa dinamikom realizacije infrastrukturnih projekata i njihovim značajem za stanovništvo Bijelog Polja i sjevera Crne Gore.

“Predsjedniče Vlade, u svojim nastupima često govorite o potrebi pomirenja u Crnoj Gori, o većoj transparentnosti u radu i očekivanom bržem ekonomskom razvoju. Ali ono što Vi i Vaša Vlada radite nije u saglasnosti sa tim riječima. Kada možemo očekivati usaglašenost između riječi i djela jer već je prošlo devet mjeseci od parlamentarnih izbora”, pitaće premijera predsjednik poslaničkog kluba Socijaldemokrata Ivan Brajović.

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović premijeru je postavio sljedeće pitanje: “Koje je sve mjere Vlada preduzela na poboljšanju uslova života i standarda penzionera, prosvjetnih radnika, zdravstvenih radnika, malih preduzetnika, lica na zavodu za zapošljavanje i drugih društvenih grupa?”.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here