Premijer Zdravko Krivokapić, odgovarajući na pitanja novinara nakon premijerskog sata, kazao je da neće podnijeti ostavku dok ga ne smijene, ističući da nema problem da neko podnese zahtjev o povjerenju Vladi. Krivokapić je poručio i da o rekontruciji Vlade “može da se priča”.

“Mislim da je rješenje problema stvoriti sve preduslove da se izborno zakonodavstvo reformiše da konačno imamo fer izbore. Jedina obaveza mi je prema građanima, a ako me neko smijeni sa zadovoljstvom ću se vratiti svojoj profesiji”, rekao je on.

On je kazao i da ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, u ovom trenutku ostaje član Vlade. Premijer je objasnio da mu je ministar objasnio zašto je “tako reagovao”, aludirajući na priznanje Mitrovića u emisji Načisto da njegov sin posjeduje nelegalni objekat.

“On nije napravio do sada prestup u svom radu. On vrlo loše čuje i vjerovatno je bio previše zbunjen. Dao je nekoliko izjava koje na neki način minimiziraju rejting Vlade. Njegovo gostovanje kod Petra Komnenića je stvorilo sliku da Vlada nije potpuno ekspertska, ja vam garantujem da jeste”, kaže Krivokapić.

Upitan je li moralno da ministar koji ima nelegalan objekat i dalje bude na toj funkciji, premijer odgovara da se tu govori o sukobu interesa koji je očigledan i nekorektan.

“Ima stotinu hiljada nelegalnih objekata u Crnoj Gori i zašto bi jedan objekat posebno tretirali u odnosu na druge”, navodi on.

Na pitanje hoće li biti rekonstrukcije Vlade, kaže da je sve što se dešava za Vladu neobično.

“Pristup Vlade uvijek je u potencijalnom sukobu sa predstavničkim sistemom i zbog toga su sa pravom nezadovoljne određene političke partije. Ne možete praviti ustupke pojedinačno. Ekspertska vlada je u ovom trenutku lijek za sve. URA je uvijek na istom stavu da je ekspertska vlada jedino rješenje a to je i moj stav”, ističe premijer, dodajući da “želi da razgovara”.

Komentarišući reakcije nakon njegove posjete BiH kaže da voli da je pod pažnjom da ne bi pogriješio.

“Određeni iskazuju da sam se slikao u ambijentu pored zastave koja je sporna za nekoga. A svi zaboravljaju da su svi predstavnici Vlade imali fotografije pored te zastave. Ako Vlada ne bude trajala bar do predsjedničkih izbora imaćemo veće probleme nego što imamo. Došao sam, odradio sav posao zbog kojeg sam ušao u ovu avanturu i jedina mi je obaveza boljitak građana ali ako me neko smijeni rado ću se vratiti svojoj esencijalnoj profesiji”, navodi Krivokapić.

Govoreći o optužbama jednog od lidera DF-a Nebojše Medojevića za šverc cigareta kaže da se nikada u životu nije tim bavio.

“Niti kriminalom niti bilo kojom koruptivnom radnjom. Stalne ucjene su stil djelovanja određenih političkih lidera koji nažalost stvaraju lošu sliku o nama i krajnje je vrijeme da se dokazi dostave javno na uvid. Ako želite nešto da dokažete dokažite to činjenicima”, dodaje on.

Komentarišući slučaj novinarke Tamare Nikčević, protiv koje su Demokrate podnijele krivičnu prijavu, kaže da je “vrijeme u kojem živimo stvorilo preveliku slobodu iskazivanja, a niko ne odgovara da izgovorenu riječ”.

“Vrlo često sam se nalazio u problemu šta da radim kad mediji iznesu toliko neistina. Novinarska riječ treba da bude mjera našeg ponašanja”, dodaje premijer.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here