Poslanik DPS-a Duško Marković poručio je da se putem pisma obratio evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju vezano za državnu pomoć Montenegro Airlinesu, odgovarajući na optužbe ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića “da otužnim patriotiznom pravda kršenje domaćih zakona, varanje evropskih partnera i 170 miliona eura duga MA”.

“Evo potvrde koliko su Vaše riječi istinite, a posebno koliko je patriotizam otužan. Svaku činjenicu sam predočio evropskim partnerima, ali uvijek i u svakoj prilici čuvao interese svoje zemlje i naših građana”, napisao je Marković na Twitter-u, i podijelio otvoreno pismo Varheljiju upućno 8. jula 2020. godine.

<<>>

U pismu Varheljiju, Marković detaljno objašnjava zašto smatra da je opstanak nacionalne avio kompanije neophodan za Crnu Goru, njene gradane i ekonomiju.

“Imajući u vidu da je ovom pandemijom veoma pogoden transportni sektor, značaj avio industrije i njene održivosti prepoznat je i od strane institucija EU i država članica, koje su u ovom teškom periodu podržale svoje nacionalne avio kompanije. U prilog tome je i izmjena pravila državne pomoći u sektoru avio transporta”, navodi se u pismu Markovića.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here