Svaki put kad pomenete Demokratski Front i njegove lidere, gospodo drugovi Bečiću i Bogdanoviću treba da ustanete i da se poklonite, saopštio je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević.

“Kako je izgledala moja “ljubav” sa DPS-om najbolje se vidi iz sudskih sporova i krivičnih prijava koje sam “popio” od Đukanovića i njegovih poslušnika: 3 tužbe od tajkuna Dragana Brkovića za KAP, tužba od Ane Đukanović za Željezaru Nikšić, tužba Milutina Simovića zbog moje izjave da je u septembru 2006 slavio sa Šarićem na žurci povodom kampanje Filipa Vukovića za gradonačelnika, tužba Veselina Veljovića zbog izjave da je dovodio Šarića u kamp SAJ na Zlatici i postrojavao specijalce tim povodom”, navodi Medojević.

Kako dodaje, dobio je krivična prijavu Vlade Crne Gore zbog njegove izjave da je državno preduzeća Montenegro Difens švercovalo oružje za ISIL

“Tužba ljubavnice bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, zbog moje izjave da su agenti ANB izuzeli njen mobilni prilikom istrage drugog krivičnih djela, zbog eksplicitnih snimaka. Tužba Veselina Mijača zbog izjave da pere novac Đukanovića i Mićunovića, tužba Fahrudina Radončića zbog izjave da je kao glavni predstavnik Đukanovićeve mafije prao novac od droge i obezbjeđivao pasoše crnogorskim narkobosovima, tužba Jelka Kacina, Milovog lobiste u Briselu, zbog moje izjave da pravi lažne izvještaje za EP o stanju u CG za šta je plaćen novcem Đukanovića”, nabraja Medojević.

Ističe da je bio 25 puta saslušavan u tužilaštvima i policiji zbog njegovih izjava da je Katnić ratni zločinac sa Dubrovačkog ratista, da ga finansira kum Martinović, vlasnik Glosarija i da mu je Mugoša dao 100.000 eura da mu ne određuje pritvor.

“Određeno mi je stavljanje u zatvor od 4 mjeseca zbog izjava bez skidanja imuniteta. Protiv mene se vodi montirani krivični postupak za pranje novca u kome je saslušano 63 svjedoka i NIJEDAN svjedok me ne tereti ni za šta, niti tužilaštvo ima ijedan dokaz protiv mene i 11 optuženih nevinih ljudi iz DF”, napominje predsjednik PzP-a.

Zajedno sa svim poslanicima DF, kako kaže, uhapšen je 27.12.2019. posle ponoći u skupštinskoj sali zbog odbrane prava i imovine Crkve, bez skidanja imuniteta

“17.oktobra 2015 u proboju kordona policije “popio” sam više udaraca pendrekom i direktno ubrizgavanje suzavca u oči (kao i svi lideri i poslanici DF koji su bili na čelu protesta)”, rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima protiv lidera Demokrata Bečića i Bogdanovića je od strane DPS I Đukanovića podignuto nula krivičnih prijava, optužnica, tužbi i hapšenja.

“Svaki put kad pomenete Demokratski Front i njegove lidere, gospodo drugovi Bečiću i Bogdanoviću treba da ustanete i da se poklonite. Politika podrazumijeva oštre polemike i borbe. To je sasvim legitimno. I sam pripadam takvom tipu političara. Optužbe iznosim javno, direktno u lice, imenom i prezimenom. Napadi s leđa, anonimno, mučki, lažima i konstrukcijama su vaš metod političke borbe”,kazao je Medojević.

Napominje, da se nikad ne bi mijenjao sa njima.

“Nikad nećete osjetiti taj osjećaj kad vam se grudi napune SLOBODOM, ČAŠĆU I PONOSOM i kad pričate pred hiljadama vaših pristalica na trgovima, i kad vas truju bojnim otrovima i kad vas tuku, hapse, progone, kad vas izvode iz marice….Za to se živi, za to se bori. Vi to nikada nećete doživjeti.

Dodaje, jer se šunjaju po zemlji, a oni lete po nebu slobode.

“Vi ćete vašim unucima pokazivati slike sa Ambasadorima i Đukanovićem, a ja sa Šajom, Mirom, Mirkom, ujakom i ostalim diskretnim herojima protesta. Demokratski front je istorija borbe za slobodu Crne Gore”, zaključio je Medojević.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here