Na sjednici Glavnog odbora URA, održanoj prošle sedmice, na poslanice Boženu Jelušić i Suadu Zoronjić predsjednik GP URA Dritan Abazović i poslanik Miloš Konatar vršili su pritisak poručujući im da i ubuduće u parlamentu moraju da glasaju po partijskoj direktivi. One su na toj sjednici, kako saznaje CdM, odgovorile lideru Abazoviću da će od sada glasati da po sopstvenoj savjesti i principima na kojima je URA osnovana, a ne po partijskim direktivama, kako se to od njih zahtijeva.

Prema saznanjima CdM-a Jelušić je na sjednici Glavnog odbora, održanoj prošle sedmice, naglasila da je slobodna u vršenju svoje funkcije, te da će ubuduće glasati po sopstvenoj savjesti, ali i po principima na kojima je URA formirana. U tome joj se pridružila i poslanica Zoronjić.

Kako CdM saznaje Jelušić i Zoronjić su kazale da su postupile po partijskoj direktivi, kada se glasalo o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, ali da ubuduće to više neće raditi.

Jelušić je jasno i glasno poručila da će glasati prema vrijednostima i principima na osnovu kojih je GP URA osnovan.

Abazović, joj je po saznanjima CdM-a, saopštio da je to po zakonu, ali da očekuje partijsku disciplinu od članov, pa i od njih dvije.

Međutim, Jelušić i Zoronjić te riječi lidera partije nisu dotakle i ostale su nepokolebljive do kraja – glasaće u parlamentu onako kako misle da treba.

Podsjećamo da su na toj sjednici Glavnog odbora dosadašnji predsjednik Političkog savjeta Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević, akademik Šerbo Rastoder, general Blagoje Grahovac, prof. doktor Marko Backović i inžinjer Šefik Nišić saopštili da napuštaju Građanski pokret URA.

Akademik Rastoder je saopštio u današnjem intervjuu portalu Standard da njima nije cilj da unose bilo kakav razdor, niti da ruše ono što su stvarali.

“Pokušavali smo u više navrata da se izborimo za izvorne principe GP URA koje smo označili mi, a ne oni koji ih navodno “brane” od nas. Desilo se na kraju, da iz ovoga izlaze zadovoljne “obje” strane, što može biti dobro. Jedni zato što su se “oslobodili” nas uoči kongresa, jer znaju da ne bi pristali da glumimo ikebane, a mi zbog toga što smo “oslobodili” savjest i obesmislili opšte mišljenje da sve rade pod našim uticajem. Tim mladim ljudima želimo svaku sreću i dalje uspjehe, ali imamo potrebu da im ipak poručimo da se mi nijesmo “oslobađali” njih kada smo ostatke “reciklirane Pozitivne” doveli u GP URA, misleći da će biti koristi od mandata koji je sadašnji predsjednik deponovao u URA-i, otkazujući poslušnost Darku Pajoviću“, naglasio je Rastoder.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here