Predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da je u Policijskoj upravi u Jagodini dao iskaz “povodom lažnih navoda” za podvođenje djevojaka i maloljetnica na “žurkama” u Končarevu i Jagodini, ne navodeći da li je iskaz dao po nalogu tužilaštva ili po svom nahođenju.

Marković je u pisanoj izjavi koju je prosledila gradska uprava u Jagodini, naveo da je iskaz dao povodom navoda Branislava Radosavljevića, za koga tvrdi da je „zaštićeni svjedok“ koga je on prepoznao, potpredsjednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić i potpredsednice Narodne stranke Sande Rašković Ivić.

“Svi njihovi lažni navodi u izmišljenoj aferi su lažni i da su sve laži potvrdio sam pismeno, argumentima. Najnovija laž koju je iznijela Marinika Tepić je da je mobilni telefon u kome se nalaze slike nagih djevojaka, mobilni telefon moje saradnice. Istina je da je žena čiji je mobilni telefon zaplijenila policija član opozicione partije“, kazao je Marković koji je i predsjednik Skupštine grada Jagodine.

On je naveo da je žena u čijem su telefonu bile slike nagih devojaka „tokom predizborne kampanje prošle godine prijetila Biserki Jakovljević, direktorki Centra za socijalni rad u Jagodini, da će objaviti slike njene maloljetne ćerke bez odjeće“.

„Cijei slučaj je odmah, kada se i desio prošle godine, prijavila Biserka Jakovljević i policija je pritvorila tu ženu iz jedne opozicione grupacije, zaplijenila je njen mobilni telefon u kome su se i našle te slike maloljetne ćerke Jakovljević. Dakle slika maloljetne ćerke bez odjeće Jakovljević je pronađena ne u njenom mobilnom telefonu, već u mobilnom telefonu te žene iz opozicije, koja joj je prijetila“, naveo je Marković Palma.

Dodatno je naveo i da „očekuje da vidi izjavu tog zaštićenog kriminalca Dragana Đilasa, Branislava Radosavljevića, koji je šest puta hapšen i jednom osuđivan i da vidi dokle seže laž jednog kriminalca“.

Marković Palma je pozvao nadlježne organe „da što prije utvrde ko je lagao i pravio ovakvu nazapamćenu aferu u istoriji politike“.

On je ponovio da „u zatvor mora da ide ili Dragan Marković Palma, ako se dokaže to za šta je optužen ili Marinika Tepić“.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić, koja je juče na konferenciji za novinare iznijela tvrdnje da se u telefonu Palminih saradnika nalaze fotografije maloljetnih djevojaka, izjavila je, nakon što je Biserka Jakovljević objavila identitet svoje maloljetne kćeri čije su fotografije nađene u telefonu koji je zaplijenila policija, da je „šokirana“ otkrivanjem identiteta maloljetnice na takav način, i najavila da će u petak ponovo dati izjavu u jagodinskoj policiji.

Beta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here