Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv službenika Uprave policije R.Z. zbog sumnje da je obljubio dijete.

Prema navodima optužnice koju potpisuje državni tužilac Zoran Vučinić, policajac je 13.februara ove godine, oko 17 časova u Podgorici, bez njegovog pristanka, obljubio maloljetnika E. D.

On je dječaku ponudio da ga preveze do kuće svojim vozilom, što je maloljetnik prihvatio.

Dok ga je vozio, navodi se u optužnici, policajac je dječaku postavljao pitanja intimne prirode.

U jednom naselju je od maloljetnika tražio da mu kupi sok, što je dječak i učinio, a kada je krenuo da mu vrati kusur i preda kupljeni sok, policajac ga je uhvatio za ruku i povukao ka unutrašnjosti vozila, govoreći mu da moraju da porazgovaraju o njegovoj djevojci.

“Nakon toga je oštećeni ušao u vozilo i ponovo sjeo na mjesto suvozača, koje je okrivljeni odmah zaključao i nastavio vožnju u pravcu Osnovne škole ,,Božidar Vuković Podgoričanin“, ističe se u optužnici.

Tokom vožnje je, ističe se u optužnici, policajac maloljetniku sa svog telefona pokazivao pornografske sadržaje, da bi vozilo nakon toga parkirao u šumarku u blizini škole, sve vrijeme držeći lijevu ruku iza leđa simulirajući da ima oružje.

To je, navodi se u optužnici, kod dječaka stvorilo osjećaj bespomoćnosti i straha.

Zatim je, navodi se, zahtijevao od maloljetnika da skine donji dio garderobe, da bi ga nakon toga obljubio.

Nakon ovog krivičnog djela, policajac je maloljetnika krenuo da vrati kući, a tom prilikom mu je, dodaje se, dao svoj broj telefona.

“Rekao mu je da ga može pozvati da dođe kod njega u sobu, u kojem trenutku je oštećeni koristeći nepažnju okrivljenog izašao iz vozila i uputio se u suprotnom smjeru od svoje kuće, kako bi okrivljenog doveo u zabludu o mjestu gdje živi, sve iz straha da bi ga okrivljeni mogao pronaći, pri čemu je okrivljeni bio svjestan svog djela pa je to i htio, čime je izvršio krivično djelo – silovanje”, navodi se u optužnici.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here