Sindikat medija Crne Gore najoštrije osuđuje prijetnje smrću koje su upućene preko društvenih mreža redakciji Antene M, glavnom i odgovornom uredniku Darku Šukoviću i kolumnisti tog medija Draganu Bursaću i poziva nadležne organe da što hitnije utvrde ko je osoba koja je poslala prijetnje i procesuiraju je u skladu sa zakonom. To je utoliko potrebnije zato što se radi o veoma opasnim prijetnjama pa je neophodna promptna reakcija, saopšteno je iz Sindikata medija.

Kako su istakli prijetnje smrću samo zbog izrečenih stavova, nažalost, sve su češća pojava u Crnoj Gori i zato cijelo društvo treba da se ozbiljno pozabavi ovim problemom.

“Sindikat medija još jednom ukazuje da su od početka godine u našoj zemlji na meti uvreda i prijetnji bili brojni medijski radnici iz različitih medija, koji imaju različite uređivačke politike a današnje prijetnje još jedan su dokaz narastajuće netolerancije za drugačije mišljenje. Uređivačka politika i stavovi o aktuelnim društvenim temama nikad ne smiju biti razlog ili opravdanje za ovakve prijetnje jer su one nedopustive u demokratskom društvu i treba im se snažno suprotstaviti”, zaključuju u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here