Appleov iPhone 13 ove godine dolazi znatno ranije, jer proizvodnja novih telefona ide bolje nego što je predviđeno. Iako postoje neke kontroverzne odluke o dizajnu, nema sumnje u njegova najveća unaprjeđenja. Sada se o tome zna više.

U novom ekskluzivnom videu, popularni YouTuber Filip Koroy (poznat i kao EverythingApplePro) otkrio je da se zadnje kamere u čitavom opsegu iPhone 13 razlikuju između iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max, a Apple će vjerovatno ponuditi značajna audio poboljšanja za oba telefona.

Novi mikrofoni su veći

Koroy navodi da će objektivi fotoaparata iPhone 13 Pro biti “uvijek nešto manji” od onih na iPhoneu 13 Pro Max, dok posljednji takođe ima razmjerno veći LiDAR senzor, piše Forbes.

Nepoznato je koje će tehničke razlike biti u ovoj fazi, ali Apple je prošle godine ponudio nadograđenu optiku na iPhoneu 12 Pro Max. To je bilo prvi put da se Apple odvojio od pariteta karakteristika između svoja dva vrhunska iPhona od iPhonea 8 i iPhone 8 Plus 2017. godine. Međutim, izgleda da se ta praksa vraća.

Pored ovoga, Koroy navodi da će Apple učiniti zadnji mikrofon na iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max mnogo većim. Dimenzije novih mikrofona su 2,44 mm, više nego dvostruko više od 1,15 mm u iPhoneu 12 Pro i iPhone 12 Pro Max.

Potpuno novi WiFi

Leaker Max Weinbach ranije je tvrdio da će iPhone 13 Pro modeli imati znatno jasniji. Ovi veći mikrofoni potvrđuju ovu tvrdnju i posljedično daju vjerodostojnost njegovim navodima o novim mogućnostima snimanja video zapisa, uključujući dramatično poboljšanu stabilizaciju slike i režim Portretni video.

Nažalost, samo će Pro modeli imati ovaj veći mikrofon, pa je nepoznato hoće li iPhone 13 i iPhone 13 Mini imati i ove druge video nadogradnje.

Prethodne informacije koje su procurile o iPhoneu 13 takođe su otkrile 5G modeme sljedeće generacije, potpuno novi WiFi (koji se smatra “najosnovnijom blagodeti za Wi-Fi korisnike u posljednjih 20 godina”), nadogradnju MagSafe-a i povećanu efikasnost napajanja. Takođe, dolaze i 120MHz ProMotion displeji, ali samo za iPhone 13 Pro modele.

Klix

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here