Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana koji je poručivao ubistva Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja, poslednji put je lociran prije nekoliko dana u Brazilu, prenosi Blic.

Prema operativnim podacima Zvicer je preko Bosne i Hercegovine napustio Balkan, a potom mu je, kako se sumnja do Južne Amerike, jedna stanica bila Španija.

Srbija je za Radojem Zvicerom raspisala međunarodnu crvenu potjernicu.

Prema nezvaničnim podacima Zvicera u ovom bjekstvu ne prati porodica, odnosno supruga Tamara, koja mu je spasila život u vatrenom obračunu u Ukrajini prošle godine.

Juče nije bilo moguće dobiti ni zvanične ni nezvanične informacije u crnogorskoj policiji da li je Tamara Zvicer i dalje na prostoru Crne Gore ili je u nekoj od susjednih država, navodi Blic.

Radoje Zvicer već u martu nije zatečen u svojoj kući u kotorskom naselju Kavači.

Crnogorska policija upala je u kuću 28. marta, a pretres je izvršen čak 18 dana nakon što je holanska policija razotkrivajući distribuciju kokaina na prostoru skandinavskih zemalja i prateći rute došla do kavčana i plana likvidacije.

Razotkriveno je da je u Crnoj Gori planirano ubistvo Podgoričanina Milića Minje Šakovića, za koga se sumnja da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je bio prijatelj i šef Velje Nevolje.

Umjesto glavnog čovjeka, koji po svemu sudeći bio na vrijeme obaviješten o policijskoj akciji, uhapšen je Slobodan Kašćelan koji u javnosti slovi za šefa “kavčana”, ali je sudeći po operativnim podacima bio samo maska Zviceru.

Blic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here