Socijaldemokratska partija oštro osuđuje nacionalističko skandiranje dijela navijača FK Budućnost tokom utakmice finala kupa odigranog sinoć protiv Dečića iz Tuzi. SDP ističe da zbog grupice ekstremista sramotu i stid osjećaju desetine hiljada onih koji su vezani za najveći crnogorski sportski klub.

“Budućnost je od osnivanja upravo bila klub oko kojeg su se okupljali oni kojima je zajedništvo u Podgorici bilo na prvom mjestu i koja je zbog toga uvijek bila Podgorica u malom, sa svim svojim različitostima koje se doživljavljaju kao prednost, nikad kao mana”, navode u saopštenju.

SDP brine jezik mržnje koji se začuo sinoć sa sjeverne tribine, pogotovo što je nacionalna mržnja upućena prema svojim igračima, navijačima i simpatizerima.

“Nacionalističko “osvježenje” koje se od avgusta širi Crnom Gorom, zabrinjava svakog iskrenog građanina koji ovu zemlju doživljava svojom domovinom. Zbog prelivanja govora mržnje sa društvenih mreža na ulice, a sada i na stadione gubimo svi zajedno i niko ne može biti “relaksiran”, naglašavaju u saopštenju.

Dodatno navode da ovakvim incidentima se ugrožava suživot i napredak svake zajednice.

“Krajnje je vrijeme da se sa ovim prestane, jer smo nažalost, dobro naučili koliko mirni suživot i napredak svake zajednice mogu biti ugroženi kad marginalci i ekstremisti, kojih u svakom društvu ima, dobiju vodeću riječ”, zaključuju u saopštenju.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here