Bošnjačka stranka optužila je juče Građanski pokret Ura i njima bliskog medija da zamjenom teza i spinovanjem javnosti pokušavaju prikriti štetu koja je nastala zbog odlaska osnivača i utemeljivača te stranke iz Političkog savjeta.

“Razumijemo potrebu javnosti da prati politička dešavanja unutar BS, ali cijenimo da ne može biti top politička tema ako jedan član mladih BS napusti stranku, a pritom, u članstvo mladih na nivou države imamo oko hiljadu omladinaca. Kada medij, koji ima i svoju političku stranku, zarad uznemiravanja javnosti nastupa na ovaj način, onda je jasno da je riječ o spinovanju javnosti. Da je riječ o klasičnoj zamjeni teza, pokazuje i činjenica da se šteta nastala odlaskom osnivača GP Ura, ljudi koji su utemeljivači partije, pokušava prikriti informacijama o navodnom sukobu unutar BS i, kako oni kažu, „masovnom odlasku“”, navodi se u odgovorima Bošnjačke stranke na upit Pobjede.

Poslanica GP Ura Božena Jelušić je u ponedjeljak na konferenciji za novinare tvrdila da se prelasci iz BS u Uru ne dešavaju zbog koristoljublja.

“Imamo, ne bih rekla prelazak, nego na neki način pronalaženje sebe u onome što je put ka građanskoj Crnoj Gori. Tužna je činjenica da mi nikada opredjeljenje da izađemo iz nacionalnog rova ne vidimo kao nešto što bi moglo biti bilo što drugo nego koristoljublje”, kazala je Jelušić na konferenciji za novinarre održanoj u srijedu.

Iz BS, međutim, zvanično demantuju te informacije i navode da su Bošnjačku stranku napustila četiri člana iz Podgorice koji su željeli da budu vlast.

“Zvanično su OO BS Podgorica napustila četiri člana. Riječ je o ljudima koji su u prethodnih desetak godina uživali sve privilegije koje im je mogla pružiti BS. Odlaskom Bošnjačke stranke u opoziciju, njihova potreba da budu dio vlasti je presudila da napuste BS. Mi se njima zahvaljujemo na saradnji i ne želimo da ulazimo u bilo kakvu polemiku. Šta o njima misli javnost, pokazaće vrijeme”, navodi se u odgovoru Bošnjačke stranke na pitanje Pobjede koliko je tačno članova napustilo tu stranku.

Očigledno u nedostatku argumenata, kako navodi BS, na sve činjenice koje su iznijeli upravo oni koji su i osnovali ovaj subjekt, javnosti se potura priča o odlascima iz BS.

Poručuju, Bošnjačka stranka stoji čvrsto na svojim temeljima.

“Borba za građansku Crnu Goru i borba za unapređenje statusa bošnjačkog naroda, naši su prioriteti i u narednom periodu. Podmetačine, spinovi i nedobronamjernost koju prethodnih dana serviraju oni koji bi najsrećniji bili kada Bošnjačke stranke ne bi bilo, nešto je na šta smo navikli i u prethodnom periodu. Na njihovu žalost, a na sreću Bošnjaka i svih građana, Bošnjačka stranka će biti još snažnija. Podrška koju smo dobili na parlamentarnim izborima, kada smo ostvarili najbolji rezultat od osnivanja partija, najbolja je poruka da BS stabilno korača svojim političkim putem, kojim je koračao naš dosadašnji lider rahmetli Rafet Husović. Na kongresu partije, koji je zakazan za 13. jun, pokazaćemo ne samo jedinstvo i snagu, već i nove mlade ljude, koji su budućnost BS i Crne Gore”, zaključuje se u odgovorima Bošnjačke stranke na upit Pobjede.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here