Tokom vikenda na teritoriji države se dogodilo 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima je devet osoba zadobilo teške, 27 je zadobilo lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.
“Povećanim prisustvom saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 1.068 vozača.
Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašija, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na „punoj” liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola”, navode u UP.
U skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima, čak 34 vozača su isključena iz saobraćaja, lišena slobode i privedena nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.
“Apelujemo na vozače da bezbjednim i odgovrnim ponašanjem u saobraćaju doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.
Službenici saobraćajne policije Uprave policije će i u narednom periodu nastojati da preventivnim ali i represivnim aktivnostima doprinesu smanjenju broja prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama”, poručuju iz UP.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here