Na izborima za sastav lokalnog parlamenta u Herceg Novom, zakazanim za 9. maj 2021. godine, pravo glasa ima 25.521 građanin. Novljani će na izborima birati 35 umjesto dosadašnja 34 odbornika za lokalni parlament. Na crtu će izaći pet koalicija i jedan građanski pokret, piše Dan.

Na prvom mjestu na glasačkom listiću je Novska lista “Naš grad naš brod”, čiji je nosilac dr Savo Marić.

Pod brojem dva je koalicija DPS-SD “Evropski tim za Herceg Novi”, koju predvodi dr Predrag Dabović.

Na trećem mjestu na listiću je koalicija koju čine Prava Crna Gora i Glas za naš Novi “Pravi Novi, sloboda je u našim rukama”, čiji je nosilac Milan Zarić.

Na četvrtom mjestu je koalicija “Za budućnost Herceg Novog i Boke”, koju čine DF, SNP i Radnička partija, a nosilac je Ivan Otović.

Na petom mjestu je koalicija “Stevan Katić Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi”, koju čine Demokrate, Grupa građana Narod pobjeđuje, Demos i Stranka penzionera, invalida i restitucije.

Pod brojem šest je koalicija “Dr Dritan Abazović Crno na bijelo Može bokeški”, koju čine URA, Bokeški forum i Bokobran, a nosilac je dr Draško Rašković.

Demokratska partija socijalista na izbore izlazi u koaliciji sa SD pod pod sloganom “Evropski tim za Herceg Novi”.

Na izborima u Herceg Novom 2017. godine najviše mandata osvojili su Demokratska Crna Gora devet i Demokratski front četiri, dok je DPS, iako je pojedinačno osvojio najviše mandata, 12, izgubio vlast.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here