Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je uhapšeno još šest osoba osumnjičenih da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi čije su vođe Veljko Belivuk i Marko Miljković.

U akciji beogradske policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Bezbjednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapšeni su S. M. (40), A. D. (24), M. L. S. (21), M. S. (22), V. DJ. (19) i A. S. (22).

MUP navodi da su nakon pretresa stanova osumnjičenih zaplenjena dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu za udruživanje u krivičnim djelima i otmicama, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Početkom februara u akciji, koju su vlasti označile kao jedan od najvećih uspeha u borbi protiv organizovanog kriminala, uhapšen je Veljko Belivuk i oko 20 članova njegove grupe.

Oni se od tada nalaze u pritvoru, a Apelacioni sud u Beogradu donio je 29. aprila odluku o produženju te mjere Belivuku i članovima njegove grupe za još tri mjeseca.

Ova grupa je, prema navodima zvaničnika, u Srbiji funkcionisala kao dio crnogorskog “kavačkog” kriminalnog klana i sumnjiči se za najbrutalnije zločine – otmice, ubistva, iznude, nelegalno posjedovanje oružja i trgovinu drogom.

RSE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here