Koordinatorka Paatriotssko komitskog saveza Tatjana Knežević Perišić raspisala je vanredno zasijedanje kongresa PKS za prvu nedjelju septembra tekuće godine.

Kako su istakli u toj partiji, tačan datum će zavisiti od epidemioloških mjera.

“Formirana je radna grupa za pripremu vanrednog kongresa, koju čine Tatjana Knežević Perišić, koordinator, te članovi Vladimir Božović, I.Simović, Stefan Vujović i Boro Kilibarda. Opštinski odbori partije su u obavezi da do 1. avgusta održe sjednice skupština i dostave spisak delegata kao i prijedloge za sve organe partije: predsjednika, potpredsjednike, članove predsjedništva, Glavni odbor, sekretara, dok će na Kongresu biti izabran i Izvršni odbor partije, Nadzorni odbor, Statutarna komisija i sud”, dodaju u PKS.

Za sve ostale opštinske odbore, koji nijesu održali izbornu skupštinu i izabrali sva potrebna tijela partije na opštinskom nivou, ostavljeno je dovoljno vremena da to učine i delegiraju članove na sve pomenute funkcije.

“Radna grupa će pripremiti i izmjene Statuta i Programa rada koji će biti primjereni veličini i snazi partije. Vanredni kongres PKS će doprinijeti konsolidaciji partije, a izborom preostalih organa, boljem i stabilnijem radu koji može rezultirati pozicioniranjem PKS kao partije centra u političkom sistemu Crne Gore”, navode u toj partiji.

PKS je na lokalnim izborimna u Nikšiću, u koaliciji sa DPS, SD i LP, osvojila jedan mandat u lokalnom parlamentu.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here