Vlada je danas usvojila Informaciju o stvaranju uslova za potrebe sprovođenja popisa stanovništva. U okviru priprema predstojećeg popisa stanovništva, Ministarstvo javne uprave, digtalnog društve i medija koordinira sa nadležnim institucijama sprovođenje aktivnosti na unosu podataka u Registru kućnih brojeva, ulica i trgova – Adresnom registru po opštinama.

Analizom dostavljenih podataka, Vladaje konstatovala da nijesu ispunjeni uslovi da se u svim jedinicama lokalne samouprave sprovede postupak unosa podataka ovom registru.

“U Informaciji se ističe da su jedino obavezu da donesu odluke o privremenom nazivu naselja, ulica i trgova na svojoj teritoriji jedinice ispunile sve jedinice lokalne samouprave, dok su zakonske obaveze koje se odnose na određivanje brojeva za označavanje stambenih i poslovnih zgrada i postavljanja tabli sa nazivima naselja, ulica i trgova i brojeva stambenih i poslovnih zgrada u potpunosti realizovale devet, a kod 16 lokalnih samouprava status realizacije ovih obaveza je djelimičan”, navodi se u saopštenju.

Budući da je zakonski rok za realizaciju svih navedenih obaveza bio 30. jun 2020. godine, Vlada je donijela zaključke neophodne za inteziviranje aktivnosti na realizaciji preostalih obaveza.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here