Zahvaljući “sposobnosti” Vlade koja ni nakon pet mjeseci nije uspjela da riješi problem sa policijskim patrolnim vozilima, službenici policije su ovih dana postali predmet ismijavanja na društvenim mrežama, pišu Dnevne novine.

Nakon što su ostali bez 130 patrolnih vozila, vjerovatno će ostati i bez goriva za ostale automobile pošto Vlada jedino donosi zaključke koji nikako da budu realizovani, jer budžetza 2021. godinu još nije usvojen, a kad će ne zna se.

Do tada se policija snalazi kako umije i zna, koriste privatna vozila u obavljanju redovnih zadataka, a građani sa čuđenjem gledaju, ne vjeruju i smišljaju opaske na njihov račun.

“Zovem policiju da pošalju ekipu za uviđaj, veli mi – bogamt moraš doć za nas”, ” Vozim se bulevarom, kad odjednom ulijeće stara “škoda” ispred mene, već mislim da oće neko da me kidnapuje, kad ono izlaze dva saobraćajna policajca i traže mi isprave”… samo su neke od objava koje se ovih dana dijele na društvenim mrežama.

Podsjećamo da se Uprava policije obratila Ministarstvu finansija još 29. januara 2021. godine, u kojem ukazuje na probleme koji mogu nastati uslijed isteka Ugovora o lizingu za 130 automobila.

Pet mjeseci kasnije Uprava policije ostala je bez patrolnih vozila, nakon što je posljednji automobili vraćen firmi “Osmanagić”.

Takođe, u Informaciji koja je usvojena na Vladi 13. maja nalazi se upozorenje Uprave policije da goriva imaju samo do kraja maja, i da je neophodna hitna nabavka istog u vrijednosti od 462.000 eura.

Dnevne novine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here