Nakon šest godina, Karlo Anćeloti večeras se vratio na klupu Reala.

Trofejni stručnjak naslijedio je Zinedina Zidana na kormilu “merengesa”.

“Trenirati Real je prelijepa odgovornost. To je najbolji klub na svijetu. Normalno je imati više odgovornosti nego na drugim mjestima. Prihvatam je i radiću kao što sam radio u prošlosti. Imam vrlo kvalitetan tim sa mnogo iskusnih i kvalitetnih igrača poput Bejla, Krosa, Modrića, Benzeme, Ramosa, Rodriga, Vinisijusa, Valverdea…”, rekao je Anćeloti.

Diplomatski je prokomentarisao spekulacije o povratku Ronalda u Madrid.

“Imam veliku naklonost prema Kristijanu, ali ne volim da pričam o igračima koji su u drugom klubu. Ima ugovor sa Juventusom i čini mi se da to ne bi bilo u redu. I dalje mu ide vrlo dobro, postiže puno golova. Jedan italijanski novinar me pitao da li je Ronaldo pri kraju karijere, odgovorio sam mu da jeste, jer je postigao 30 golova, a obično postiže po 50.”

Lijepim riječima govorio je o prethodniku na kormilu Reala.

“Osvojio je tri trofeja Lige šampiona zaredom. Uradio je odličan posao. Sve je uradio kako treba. Svako bi trebalo da mu se zahvali. Ali ovo je fudbal, treneri odlaze, drugi dolaze. Nisam razgovarao sa njim, sve se odigralo vrlo brzo. U posljednje vrijeme nismo imali kontinuirani odnos, povremeno smo razmjenjivali poruke, ali ću pričati sa njim”, istakao je Karlo Anćeloti.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here