Fata Orlović je hospitalizovana danas zbog pogoršanog zdravstvenog stanja na Klinici za plućne bolesti UKC-a Tuzla.

Kako je ekskluzivno za portal „Avaza“ potvrdila njena kćerka Hurija Karić, Fata je dobrog zdravstvenog stanja i nije životno ugrožena.

„Moja mama je dobro. U pitanju je rutinska kontrola zbog terapija koje inače koristi. Ljekari su joj savjetovali da ostane u bolnici dva dana, da je pregleda internista, da dobije terapiju“, kazala je Karić.

Kako ističe, Fata se ovih dana posebno umorila zbog svih događaja vezanih za izmještanje crkve iz njenog dvorišta.

“Ona je umorna od svega što se posljednjih dana izdešavalo. Hvala Bogu pa nije ništa opasno. Malo smo je sklonili od svega. U pitanju je prije svega umor. Nije ništa kritično, sve joj je ovo teško palo“, istakla je Karić.

Ćerka baka Fate prokomentarisala je i navode na pojedinim portalima koji su se pojavili jutros, a u kojima se ističe da su pojedine osobe u alkoholisanom stanju nakon uklanjanja crkve došli pred njenu kuću i provocirali je.

„U pitanju su djeca i omladina. Ušli su u baštu i ljubili zemlju gdje je bila crkva. Pjevali su i neke pjesme. U pitanju su iste osobe koje su i ranije pravili probleme u Bratuncu. Nisu bile direktne provokacije, nisu prilazili kući, njoj niko na vrata nije pokucao. Naravno, slučaj smo prijavili policiji. U pitanju su sitne provokacije, srećom, nije ništa opasno“, kazala je Karić.

Avaz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here