Predsjednik Opštine Tuzi i lider Albanske alternative, Nik Đeljošaj kazao je da predstavici nacionalne zajednice Albanaca nikad prema nijednom narodu nijesu upućivali poruke mržnje, kao što se to dogodilo nedavno tokom utakmice finala Kupa Crne Gore, između Budućnosti i Dečića.

Đeljošaj je, u emisiji “Dvogled” na Televiziji Crne Gore (TVCG), istakao da je velika neodgovornost političara kada u državi nema dijaloga.

“Od nas nikada nije bilo šoviništičkih i fašističkih poruka, i to je ono što uvijek želim da napomenem. Jako loših poruka smo čuli sa stadiona, to je najveća uvreda koju dobijamo kao narod i pokušavamo našim odgovorom da smirimo strasti i pozovemo institucije da se uključe”, kazao je Đeljošaj.

Naveo je i da mu je što u slučaju dešavanja na stadionu nije reagovala policija i tužilaštvo.

“Vrijeđati jedan narod je za veću reakciju nego protest koji smo mi organizovali u Tuzima”, istakao je Đeljošaj.

Na pitanje o opasnosti selektivnosti, Đeljošaj je poručio da vjeruje u građane i njihovu prisebnost.

Predsjednik i poslanik Radničke partije, Maksim Vučinić, saopštio je da svaki pokušaj izazivanja nemira u Crnoj Gori tekovina bivšeg režima.

“Mi se protiv toga borimo i osuđujemo svaki vid šovinizma”, naveo je on.

Vučinić je dodao da je bezbjednosna situacija stabila, posebno u poređenju sa onom kada je, kako kaže, premijer bio Duško Marković.

“Danas nema razloga za sukove u narodu, ali postoji politička volja da se dobiju ti sukobi. Oni koji su nekada bili vlast, a danas su opozicija, žele na taj način da ostvare svoj politički cilj”, kazao je poslanik Radničke partije.

Portal RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here