Lideri Demokratskog fronta, koji već petu godinu žive u strahu od pravosnažne presude u slučaju pokušaj terorizma, danas su u Parlamentu imali zabrinjavajući napad nervoze praćene neviđenom euforijom. Osokoljeni nadom da će njihovom taktikom „ucijeni – uhljebi“, uspjeti da ubace u Tužilaštvo svoje partijske vojnike, već su se uživjeli u ulogu tužilaca i sudija, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista.

“Ne znamo imaju li još nekog preostalog rođaka a da ga nijesu zaposlili o trošku građana, ali ako je ostao barem jedan, sigurni smo da ga opijeni svojim ucjenjivačkim potencijalom, vide u ulozi čelnika tužilaštva. A ako ih ima dvojica neuhljebljenih – u šta sumnjamo – ovom drugom se smiješi stolica predsjednika Vrhovnog suda”, navode u saopštenju.

Samo tako će plaćenici tuđih država i pokretne marionete raznih stranih centara, dodaju, moći da optužuju i presuđuju.

“Od ucijenjene URE, i iste takve Vlade, očekujemo da postupaju po preporukama i zahtjevima evropskih partnera koji ovakvo poigravanje sa sudskom granom vlasti, kakvu su pokazali otvorenim ignorisanjem preporuka Venecijanske komisije, izjednačavaju sa skretanjem Crne Gore sa evropskog puta. Konkretnije: na Abazoviću i Krivokapiću je da se izjasne da li se više boje ucjene DF-a ili kazne koja im slijedi ukoliko pokušaju da pod partijsku kontrolu stave cijelu jednu nezavisnu granu vlasti”, zaključuju u DPS-u.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here