Najuticajniji dio vladajuće većine u Crnoj Gori, stranka Andrije Mandića, Nova srpska demokratija ocijenila je jučerašnju presudu Ratku Mladiću kao sramnu, a ratnog zločinca nazvala herojem, saopštili su danas iz Demokratske partije socijalista.

Kako ističu, imajući u vidu da Demokratski front kojem pripada ova stranka ima najjači uticaj u vladajućoj koaliciji, jer učestalo svjedočimo kako se izvršna vlast i ostale vladajuće stranke u parlamentu povijaju pod ucjenama Mandića i njegovih kolega, zbog svih žrtava osuđenog ratnog zločinca, ali i zbog građana Crne Gore koji ne žele da budu na bilo koji način povezani sa ovakvim stavom, traže od Vlade i vladajuće većine da se jasno opredijele prema činjenici da njihovi koalicioni partneri ratnog zločinca nazivaju herojem.

“Velika je sramota za ovu Vladu i parlamentarnu većinu, a posebno za samoproklamovane građanske stranke, to što politički zavise od nekoga ko veliča ratnog zločinca. Pečat srama neka nose sami, jer su svojim kalkulacijama i trulim kompromisima baš to i zaslužili”, poručuju iz DPS-a.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here