Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović čestitao je Ervinu Ibrahimoviću izbor za predsjednika Bošnjačke stranke.

“U ime Demokratske partije socijalista, i u svoje ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke povodom izbora za predsjednika Bošnjačke stranke, uvjeren da je i time uspješno organizovani IV Kongres potvrdio jasnu viziju daljeg puta vaše Partije, koja, kako ste rekli, kao najbolji projekat Bošnjačkog naroda u Crnoj Gori od obnove nezavisnosti, i članica EPP, ostaje posvećena konceptu izgradnje građanskog crnogorskog društva, dostizanju evropskog kvaliteta života za naše građane i ostvarenju ključnog strateškog cilja – članstva naše zemlje u Evropskoj uniji. Vaš izbor je pokazao i odnos poštovanja članstva prema nedavno preminulom osnivaču i lideru Bošnjačke stranke Rafetu Husoviću, i potvrdio ispravnost kursa kojim je uspješno vodio do posljednjeg dana”, navodi se u čestitci Đukanovića.

Za DPS je, dodao je Đukanović, od izuzetnog značaja to što smo i sa IV kongresa čuli brojne poruke koje nas učvršćuju u uvjerenju da će Bošnjačka stranka i dalje biti važan politički faktor u Crnoj Gori, koju vidimo kao jednog od ključnih saveznika na realizaciji strateških državnih ciljeva, za koje nastavljamo borbu i u promijenjenom političkom kontekstu nakon posljednjih parlamentarnih izbora, u uvjerenju da su mnoge zajedničke pobjede pred nama.

“Uz najbolje želje za dalje uspjehe novog rukovodtva partije, s Vama na čelu, upućujem Vam prijateljske pozdrave”, zaključio je Đukanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here