Apelacioni sud odbio je kao neosnovanu žalbu punomoćnika oštećenog biznismena Duška Kneževića i potvrdio rješenje Višeg suda u Podgorici kojim se obustavlja postupak u odnosu na predsjednika države Mila Đukanovića zbog krivičnog djela pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, pišu Dnevne novine.

“Prvostepeni sud je na osnovu pravilno i potpuno utvrđenog činjeničnog stanja, koje je u svemu u saglasnosti sa stanjem u spisima predmeta-dokazima, izveo pravilan zaključak da treba obustaviti postupak, jer nema mjesta optužbi protiv okrivljenog M.Đ. iz P. zbog krivičnog djela pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja iz čl. 362 st. 1KZ CG, pa su navodi žalbe punomoćnika oštećenog kao tužioca, kojima se pobija prvostepeno rješenje zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, neosnovani”, stoji u odluci Apelacionog suda.

Dodaje se da je VDT u Podgorici još u oktobru prošle godine odbacilo predmetnu krivičnu prijavu i ocijenilo da u radnjama Đukanovića nema elemenata bića prijavljenog krivičnog djela, niti bilo kojeg drugog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Dnevne novine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here