Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ocijenio je danas da Srbija ugrožava suverenitet nezavisnih država u regionu kao i 90-tih godina prošlog vijeka.

“U Beogradu sam mnogo puta nailazio na nerazumijevanje za moje stavove. Ja sam bio akter politike i devedestih to predstavlja opterećenje samo jedne strane i iskustvo sa druge da ne napravim greške koje su se pravile u tom periodu. Odnos Srbije prema Crnoj Gori liči na odnos iz devedesetih. Ugrožava se suverenitet nezavisnih susjednih država a epilog te politike devedestih znamo. Nadao sam se da nećemo doči u rizik da se te greške ponove. Ponavljaju se ali se nadam da ćemo uz našu odgovornost i prirodnih naših saveznika spriječiti da destrukcija dobije na zamahu”, naveo je on na konferenciji za novinare nakon susreta sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Đukanović je uvjeren sam da smo na dobrom putu i da ti pojedinačni incidenti kao izraz neodgovorne politike ne mogu dovesti u putanje odnos dvije zemlje.

“Zaista mislim da su odnosi Crne Gore i BiH prijateljski i odnose stvaraju ljudi i svako ko doprinosi tom prijateljstvu, taj se ponaša odgovorno. Ko dovodi u pitanje neprijateljske odonse onada se neodgovorno ispisuju stranice odgovornosti za neke poremećaje odnosa iako poremećaja nema”, poručio je Đukanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here