Dvojica srpskih državljana zaustavljeni su u odvojenim policijskim akcijama u Italiji dok su bili za volanom kamiona, a pretresom vozila karabinjeri su pronašli 232 kilograma marihaune, pažljivo zapakovanih i sakrivenih između tovara uglja i keksa. Prema načinu pakovanja i modelu ponašanja, istragom je utvrđeno da su njih dvojica radila za istu kriminalnu grupu.

Sve je počelo kada se pod lupom italijanskih istražitelja našla jedna autoprevoznička kompanija sa sjedištem u Veroni.

Prvi kamion je zaustavljen na izlazu sa autoputa Verona EST, a u vozilu koje je namijenjeno prevozu uglja pronađeno je 188 kilograma pupoljaka marihuane.

Paralelno sa tim, drugi zglobni kamion zaustavljen je na sljedećoj naplatnoj rampi. Na pitanje karabinjera gdje se uputio i kojom će trasom ići nije dao dovoljno uvjerljiv odgovor, što je kod policajaca probudilo sumnju pa je njegovo vozilo poslato na detaljan pretres.

Među tonama keksa pojavile su se kutije u kojima je bilo sakriveno 44 kilograma marihuane.

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da su dvojica vozača kamiona sarađivali međusobno, a tu tezu je potvrdio i način na koji je droga bila upakovana i sakrivena. Zato policajci vjeruju da se njih dvojica dobro poznaju jer su već duže vrijeme bili zaposleni u istoj autoprevozničkoj kompaniji, mada do sada nije utvđeno da li je i ona umiješana u šverc narkotika.

Prema prvim procjenama droga je u Italiju stigla iz Šapnije i ima veoma visok, čak znatno iznad prosjeka, nivo THC-a (tetrahidrokanabinol), ali se očekuje da daljom istragom bude utvrđeno konačno porijeklo droge.

Nova.rs/Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here