Apelacioni sud u Ređo Kalabriji potvrdio je presudu kojom je Cetinjanin Vladan Radoman osuđen na 17 godina zatvora zbog učešća u švercu preko dvije tone kokaina iz Južne Amerike, piše Dan.

Kako prenosi portal Lametino.it, italijanski sud je stavio tačku na proces koji je proizašao iz međunarodne policijske istrage pod nazivom „Gurman”. Istraga je dovela do preko 25 hapšenja i rasvijetlila je međunarodnu trgovinu kokainom. Tokom operacije su otkrivene i oduzete dvije tone kokaina, koji je bio sakriven u kontejnerima na brodu koji je iz Brazila išao ka Evropi.

Ne navodi se da li je Radoman dostupan italijanskim državnim organima ili je osuđen u odsustvu.

Po pisanju portala Lametino.it, Radoman je osuđen na 17 godina i devet mjeseci zatvora.

Kako se navodi, Hektor Raul Kruzado osuđen je na devet godina i osam mjeseci zatvora, Bruno Kuruli i Fabricio Mateo Nardelana na po 12 godina, a Miguel Baptista Fereira, Francisko Mankera Juardo i Pamela Rodrigez do Santos na po šest godina.

Beogradski „Blic“ prenio je prije tri godine da je Radoman jedan od vođa „škaljarskog klana“. U martu 2014.godine, nakon akcije „Gurman“, on je dospio u fokus medija. Radoman je tada, kako se navodi u izvještajima italijanskih medija, predvodio ogranak kriminalne grupe koji je pokrivao švercerske operacije u Holandiji.

Tada je u okviru međunarodne policijske akcije uhapšena 21 osoba iz Španije, Portugalije, Velike Britanije i Čilea. Italijanska policija saopštila je tada da je po pitanju međunarodne saradnje to najveća istraga koja je ikada sprovedena.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here