Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, saopštio je da je u potpunosti jasno da je premijer Zdravko Krivokapić pod pritiskom manjih djelova parlamentarne većine odustao od potpisivanja Temeljnog ugovora u Beogradu. Knežević je, u emsiji Argumenti na Televiziji Crne Gore, kazao da je premijer dobio prijetnje i političke poruke od Dritana Abazovića i zapadnog faktora da će mu, u slučaju potpisivanja u Beogradu, biti srušena Vlada.

“Svima je situacija jasna”, kazao je Knežević i istakao da ne vjeruje da je premijer spreman da potpiše Temeljni ugovor.

On je naveo da je Krivokapić nepotpisivanjem Temeljnog ugovora iznevjerio potpisivanje političkog saveza, ali i povjerenje građana.

“Mislim da niko nema pravo da se igra sa povjerenjem građana što se tiče Temeljnog ugovora”, dodao je.

Knežević je kazao da ono što se dogodilo u Beogradu predstavlja svojevrsni skandal, da je Krivokapić u Beograd otišao da potpiše ugovor, a da je u međuvremenu promijenio svoj stav.

“U potpunosti je jasno da je on pod pritiskom manjih djelova parlamentarne većine odustao od potpisivanja Ugovora”, istakao je jedan od lidera DF-a.

“Premijer je i sam obećavao da će da potpiše Temeljni ugovor, i čitav taj naš savez sa SPC je baziran na jednom dogovoru da je potrebno donijeti novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti i da Krivokapić bude na čelu te liste”, kazao je Knežević u Argumentima.

Rekao je i da nije čitao Temeljni ugovor.

Portal RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here