Imenovanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića za prvog čovjeka Biroa za operativnu koordinaciju je nezakonito, poručio je večeras na A1 televiziji jedan od lidera DF-a Milan Knežević, navodeći da će tražiti odgovnornost. On je kazao da je putem WhatsApp grupe prošlog petka dobio poruku od jedne osobe koja je u ime premijera Zdravka Krivokapića poslala dnevni red sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, koji je imao samo jednu tačku – imenovanje Abazovića.

“Vijeće za nacionalnu bezbjednost, na čijem je čelu premijer Zdravko Krivokapić, formirano je 25. decembra, nedugo nakon što sam ja izabran za predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, kako bi me mogao kkoptirati u to vijeće. Do 4. juna nije održana nijedna sjednica. Ja sam u petak dobio poruku iz neke WhatsApp grupe, gdje se neka osoba u ime premijera obratila i poslala mi dnevni red, koji je imao samo jednu tačku, a to je izbor gospodina Abazovića za koordinatora Biroa, tj bezbjednosnih službi”, rekao je Knežević.

Kako je rekao, znajući da se na taj način krši Poslovnik i Pravnlinik o radu, odbio je da učestvuje u toj telefonskoj sjednici.

“Članovi u toj grupi kazali da su saglasni. Da li je sjednica u međuvremenu održana telefonkim putem ne znam ili su me izbacili iz grupe, a ne bi me čudilo. Znam da je to protivzakonito, da je prekršen i Zakon o tajnosti podataka i Zakon o parlamentarnom nadzoru, jer sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost ne mogu da se održavaju preko Whats up ili Viber grupa”, rekao je Knežević.

On je poručio da je premijer bio obavezan da sjedicu sazove i ih upozna sa dnevnim redom.

“Nakon dva dana od mog odbijanja da učestvujem u kršenju zakona, iz medija sam saznao da je Abazović izabran za kooridnatora Biroa, samo mi je ostala dilema na koji način. Da li je bila formirana neka druga WhatsApp grupa, ili su se prebacili na Viber ili Telegram, ja stvarno ne znam. Mislim da je Krivokapić na taj način demantovao samog sebe, jer je zakazujući na taj način sjedinicu demnatovao ono što je uradio prije nekoliko dana, odbijajući da dođe na sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu, tvrdeći da nije dužan”, kazao je Knežević.

On je istakao da se u Vladi Crne Gore, ne odgovara za ozbiljnije stavri.

“Ministar Milojko Spajić nas je zadužio preko 750 miliona, ne konsultujući Parlament. Kupio je dva miliona bez motora, ugasio jednu firmu a otvorio drugu, prekrečeni logo MA prebacio na TO Montenegro, ponovo nekonsultujući parlamnet. Tako da, ako bi smo tražili ozbiljne nedostatke, onda ovo što se uradilo sa Whats upp sjednicom, samo je jedna od grešaka u nizu i rekao bih nesposobnosti Vlade, čast izuzecima”, poručio je Knežević.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here