Predjsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević pristovao je 2019. godine otkrivanju spomenika četničkom vođi Draži Mihailoviću u Ravnogorskom parku u Bileći. Tu je došao, kako je rekao u izjavi za RTRS, da bi iskazao poštovanje prema jednoj istorijskoj ličnosti.

“Dolazimo da eto, iskažemo poštovanje prema jednoj ličnosti, koja tek sada isplivava na našu istorijsku scenu u punom sjaju. Kako bude vrijeme prolazilo tako će sve snažnije i snažnije sijati i davati svoj primjer drugima”, rekao je Kovačević.

Predsjednik Opštine Nikšić u javnim nastupima više puta je tvrdio da nije propagirao četničku ideologiju, ali njegovi postupci govore drugačije.

Prilikom proslave Dana Svetog Vaslija Ostroškog, kojem je prisustovao Kovačević, pjevalo se “Morem plovi jedna mala barka” i stihovi te pjesme “Čiča Dražo, gde je moje dete…”

Posebno su na društvenim mrežama bile upečatljive fotografije Kovačevića u četničkoj uniformi, ali i one u srpskoj i u zagrljaju zastave na kojoj piše: “S vjerom u boga, za kralja i otadžbinu”. On je tada tvrdio da su fotogafije nastale u cilju jedne pozorišne predstave.

Povodom skrnavljenja Ljubu Čupiću u Nikšiću, on je kazao da “niko ne može biti odgovoran za to što je neko odlučio da, u očigledno pijanom stanju, svoje fiziološke potrebe ovako uprazni, osim onoga ko je to uradio”, čime je izvao negativne komentare građana i opozicije.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here