Bivša predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica položila je advokatski ispit. Prema saznanjima Dana, u toku je formiranje njene advokatske kancelarije, međutim, ta nezvanična saznanja još nijesu potvrđena.

Medenica je u izjavi za Dan, na pitanje da li se otvara njena advokatska kancelarija u Crnoj Gori, potvrdila da je položila advokatski ispit.

“Jedino je tačno da sam položila advokatski ispit. Šta ću u budućnosti raditi mimo ovoga sada angažovanja, još nijesam razmišljala”, rekla je Medenica.

Prema nezvaničnim informacijama Dana, počele su pripreme na otvaranju Medeničine advokatske kancelarije, čije bi sjedište trebalo da bude u Podgorici, ali nema potvrde da je zaista tako.

Na čelu suda od kraja 2007. godine

Vesna Medenica je od jula 2003. godine do decembra 2007. godine bila vrhovni državni tužilac Crne Gore.

Krajem decembra 2007. godine izabrana je za predsjednicu Vrhovnog suda Crne Gore, od većine u Skupštini Crne Gore, na predlog predsjednika Crne Gore, predsjednika Skupštine i predsjednika Vlade.

Bila je predsjednica Sudskog savjeta Crne Gore u dva mandata.

Na sjednici Sudskog savjeta, održanoj 16. jula 2019. godine, jednoglasno je izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda, ali je krajem 2020. godine podnijela ostavku.

Dan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here