Predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića treba bojkotovati. Pozivam sve poslaničke klubove da bojkotuju Premijerski sat i da ne postavljaju pitanja osobi koja ne poštuje Parlament i Ustav države. Niko ne treba da postavi premijersko pitanje, saopštio je danas predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, ističući da odmah treba otpočeti razgovore unutar parlamentarne većine za smjenu sramotne Vlade i formiranje nove, sa novim premijerom.

“Krivokapić se već povezao sa kriminalnim i švercerskim strukturama bivšeg režima i najvjerovatnije počeo da uzima tal od šverca. On je pokazao veoma opasne crte karaktera i postaje prijetnja demokratiji i ustavnom poretku. Samovolja, nepoštovanje Ustava i zakona, tolerisanje šverca i pokušaji tajne rasprodaje preostalih državnih resursa ( EPCG) pretvara ga u opasnu prijetnju vitalnim nacionalnim interesima”, naveo je Medojević.

Kako je dodao, najveća odgovornost za moguće tragične posledice nastavka vladanja zemljom od strane tog opasnog i nepredvidivog premijera biće na Aleksi Bečiću i Dritanu Abazoviću.

“U ovom teškom istorijskom trenutku, svoj dio odgovornosti za izbor i sudbinu ove nedemokratske i antireformske Vlade, treba da preuzme i naša Crkva koja je imala ključnu ulogu za postavljanje Krivokapića na čelo naše izborne liste i za mandatara. Niko sad ne može da se skriva od odgovornosti. Opasni eksperiment je sada postao prijetnja vitalnim interesima i naroda i države i Crkve”, istakao je lider PzP.

Siguran je, kaže, da će već sjutra i ključne zapadne Ambasade imati konsultacije sa svojim Vladama i da će tražiti redefinisanje pozicija prema Krivokapiću koji postaje generator političke krize i nestabilnosti.

“Bez obzira na političke razlike, cijenim da su mir, stabilnost, demokratija i ustavni poredak vrijednosti oko kojih se mora postići najširi konsenzus u Parlamentu. Đukanović i Krivokapić su faktori rizika koji ugrožavaju ove vrijednosti i svi treba da budemo dio nacionalnog fronta u borbi protiv dva lica istog totalitarnog i autokratskog političkog poretka”, poručio je Medojević.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here