Politički procesi u Crnoj Gori i Bugarskoj ne utiču na dobre odnose i saradnju između dvije zemlje, a ima osnova da se ona u budućnosti i produbi, zaključeno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića sa ambasadorkom Bugarske u Crnoj Gori Meglenom Plugčijevom.

Kako je saopšteno, Plugčijeva je ministra upoznala sa političkim dešavanjima u njenoj zemlji, i novim izborima koji bi trebalo da obezbijede stabilnu i zvaničnu Vladu.

“Sekulović je, sa druge strane, ambasadorki predočio ključne izazove sa kojima se suočava crnogorska Vlada, apostrofirajući prije svega usvajanje Zakona o budžetu, ali i Zakona o unutrašnjim poslovima, koji je za MUP veoma važan”, navode u saopštenju.

Dodatno se navodi da su Sekulović i ambasadorka Plugčijeva saglasni da evropske integracije za Crnu Goru, nemaju alternativu, a na tom putu Bugarska je spremna da nam pruži svu neohodnu ekspertsku i tehničku pomoć, kako ne bi ponavljali njihove greške.

“Ona je ukazala na važnost koherentnije podrške parlamentarne većine, napominjući bitnost političkog konsenzusa. Ministar je objasnio složenost odnosa na crnogorskoj političkoj sceni, ocijenivši da je krucijalno važno da Crna Gora ostane zemlja koja će slijediti evropsku agendu”, dodaju u saopštenju.

Plugčijeva je pozvala Sekulovića u zvaničnu posjetu Sofiji, koja će se najvjerovatnije realizovati na jesen, po formiranju bugarske Vlade.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here