Advokatica Mirjana Pajković iz Berana koja je odlučila da prekine štrajk advokata da bi zastupala Nikšićanina Luku Krivokapića osumnjičenog za ubistvo sugrađanina mladića Matije Vujovića i ranije je bila zanimljiva crnogorskoj javnosti.

Ona je ranije bila član Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Berane i član Predsjedništva foruma žena GP URA. Krajem avgusta prošle godine saopštila je da napušta GP URA zbog kako je tada kazala, najave predsjednika partije Dritana Abazovića da će, ako mu se ukaže prilika, praviti koaliciju sa, negatorima Crne Gore i poštovaocima četničke ideologije.

“Nakon javno izrečenog stava presjednika Abazovića da će nakon izbora ako mu se ukaže prilika koaliciju praviti sa negatorima Crne Gore i poštovaocima četničke ideologije javno napuštam ovu partiju koja je ovim činom predsjednika GP URA prestala da bude i građanska i crnogorska. Kada je u pitanju ljubav prema nezavisnoj Crnoj Gori i njenim proevropskim, građanskim, multietničkim vrijednostima nemamo luksuz za ovakav politički avanturizam i lutanje”, navela je tada Pajković.

Podsjećamo ona je juče saopštila da će zastupati Krivokapića osumnjičenog za ubistvo sugrađanina i to objasnila time da se odazvala pozivu Tužilaštva jer je neophodno više, odnosno nacionalne interese staviti ispred ličnih.

Advokati su u štrajku od 24. maja, jer smatraju da Zakon o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga ne treba da se primjenjuje na advokaturu iz razloga što je ona Ustavom definisana kao samostalna i nezavisna profesija za pružanje pravne pomoći a ne za pružanje usluga.

Mirjana Pajković zbog ove odluke može snositi posljedice. Advokatska komora saopštila je nedavno da je pokenut disciplinski postupak protiv troje advokata zbog nepoštovanja odluke o obustavi rada. Nepoštovanje te odluke smatra se težom povredom radne dužnosti advokata što u krajnjem može značiti brisanje iz registra advokata.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here