Kažanegra je osoba koju su Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije označili jasno kao ”bezbjedonosno interesantno lice” i osobu koja je osuđivana, ali i više puta privođena zbog sumnje da se bavi trgovinom narkotika. S zirom da je na sastanku bio i Blažo Rađenović, predsjednik borda direktora Morskog dobra, spekuliše se da je Abazović pokušao da posreduje i smiri situaciju na Miločeru i Sv.Stefanu.

Vicepremijer Dritan Abazović jedva je politički izašao iz afere zbog kontakata sa Stevanom Simijanovićem, koji se lažno predstavljao kao američki diplomata, a na redu je čini se novi skandal.

Abazović i savjetnik potpredsjednika Vlade za nacionalnu bezbjednost Miodrag Laković sastali su se juče sa predstavnicima Mjesne zajednice Sveti Stefan, da bi se, kako je saopšteno, informisli o problemima mještana i odnosima sa zakupcima Miločera i Svetog Stefana, kompanijama Aman i “Adriatik propertis“.

Na Twitteru se pojavila fotografija iz kabineta na kojoj se nalazi i Budvanin Mladen Kažanegra! Kažanegra je osoba koju su Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije označili jasno kao “bezbjedonosno interesantno lice” i osobu koja je osuđivana, ali i više puta privođena zbog sumnje da se bavi trgovinom narkotika!

Kažanegra je odbornik Demokratskog fronta i predsjednik MZ Sveti Stefan. Poznat je po tome što izdaje apartmane i navodno je zadužen za sve ”pohode” na Aman.

Kako su mediji objavili, predstavnici Mjesne zajednice Sveti Stefan održali su juče prvo sastanak sa ministrima ekonomskog razvoja i ekologije, kao i rukovodstvom Javnog preduzeća „Morsko dobro“, na kom su predstavili probleme sa kojima se suočavaju, ali i naglasili da nijesu smetnja poslovanju zakupaca, kompanijama „Adriatik propertis“ i „Aman“.

S zirom da je na sastanku bio i Blažo Rađenović, predsjednik borda direktora Morskog dobra, spekuliše se da je Abazović pokušao da posreduje i smiri situaciju na Miločeru i Sv.Stefanu.

Na internet prezentaciji potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića nije objavljena informacija sa kim se sastao niti u kojem svojstvu je Kažanegra prisutan. Uočiljivo je sa fotografije da je sastanku prisustvovao i njegov savjetnik Miodrag Laković. Laković je nekada bio visoki funkcioner podgoričke Policije koji je bio zadužen za suzbijanje narkotika.

Upravo dugogodišnji rad Lakovića u Policiji sigurno su ga navodili na ime Mladena Kažanegre. Kažanegra je prema podacima Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije dovode u vezu sa samim vrhom hijerarhije klanom “Budvanski” koji osim Mladena Kažanegre čini i njegov brat Ognjen Kažanegra!

Mediji su 28. avgusta objavili da je Kažanegra, kako se vjeruje, zadužen za sprovođenje aktivnosti legalizacije sumnjivih biznisa. Za njega se može reći da je osoba sklona nasilničkom ponašanju, ali i vrlo dobro poznat crnogorskim nadležnim policijskim i pravosudnim organima.

Kažanegra ima pet krivičnih prijava (2001. 2002. 2015.) i to za djela „izazivanje opšte opasnosti“, „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava“, „nasilničko ponašanje“ i „učestvovanje u tuči“. Zvanični podaci govore da je Kažanegra osuđivan pred Sudom u Kotoru, ali za svako djelo mu je propisana mjera „upozorenja“, dok je samo dobio uslovnu kaznu zbog tuče u kojoj je učestvovao. Indikativna je činjenica, da su za krivična djela „izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružje i eksplozivnih materija“ prijave odbačene! Zbog toga mnogi misle o Kažanegrama da su u suštini osobe sa vezama u službi, ali to kriju!

Kažanegra je vrlo aktivni učesnik na protestnim okupljanjima koja se održavaju na teritoriji opština Budva. Prema dobro poznatim podacima, Kažanegra je sa bliskim osobama organizovao blokadu saobraćajnica u Budvi kada je parlament raspravljao o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti i pravnom statusu vjerskih zajednica. Za Kažanegru se može konstatovati da je tada bio aktivan u animiranju što većeg broja građana da se pridruže blokadi i na sličnim opozicionim skupovima, a ne rijetko je i nasilan prema neistomišljenicima.

Mladen Kažanegra je sa svojim bratom Ognjenom i bliskim rođakom Vasom Kažanegrom tokom prethodnog perioda učestvovao, pa čak i bio jedan od organizatora protestnih okupljanja, naročito onih koja su povezana sa interesima Srpske pravoslavne crkve. Uočeno je njegovo prisustvo na svim protestnim okupljanjima koja su tokom juna mjeseca održana u Budvi, a koja su u nekoliko navrata rezultirala narušavanjem javnog reda i mira.

Aktuelno.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here